Haaruitval bij vrouwen.

haaruitval bij vrouwen.

Schaamt u zich wel eens als de wind door je haar waait en er dunner wordende plekken zichtbaar worden? Haaruitval bij vrouwen is een probleem waar vier op de tien vrouwen mee te maken heeft, vooral na hun 40ste jaar.

Haar cyclus

Het is normaal om zo’n honderd haren per dag te verliezen. Dit zie je in je borstel of douche putje. Bij lang haar valt dit meer op en lijkt het al gauw meer. De cyclus van je haar is dat ongeveer 90% van je haar groeit en 10% rust. Na een rustperiode van 3 maanden vallen de haren in rust uit en gaat er weer nieuw haar groeien.

Oorzaken van haaruitval bij vrouwen.

Ook speelt erfelijkheid (alopecia androgenetica) een rol bij haaruitval bij vrouwen. Al komt dit meer voor bij mannen. Bij vrouwen met haaruitval is de meeste voorkomende oorzaak hormonen, zoals menstruatie en zwangerschap. Dan krijgen we meer mannelijke (DHT). Ook bij vrouwen in de menopauze is dit hormoon actief.

Medicatie zoals bloedverdunners, antidepressiva en anticonceptie kunnen een oorzaak zijn van haaruitval.

Verder kun je met gezonde voeding ook het haar versterken zoals het voldoende innemen van vitamine A en ijzer.

Er zijn goede haarverzorgings producten te vinden die haaruitval bij vrouwen verminderen. Hier een tip!

Foligain women stimulating shampoo for tinner hair.

Speciale shampoo tegen haaruitval bij vrouwen. Het is een stimulerende shampoo met 2% trioxidil die ervoor zorgt dat de vochtbalans op orde blijft, DHT (mannelijk hormoon) geblokkeerd wordt en de haarzakjes versterkt. Daarnaast bevat het geen sulfaten, parabenen en ftalaten. Trioxidil is speciaal uitgevonden voor Foligain. Bekijk de hele productlijn van Foligain op haarshop.nl

Leave a Comment