Hoofdluis. Wat nu?

Hoe herken je luizen?

Hoofdluis is een probleem wat vaak voorkomt bij kinderen. Na de vakantie gaat er weer gecontroleerd worden en vaak is het dan raak. Luis is een parasiet en leeft van mensenbloed. Maar hoe herken je eigenlijk hoofdluis? Je kunt zelf regelmatig controleren door scheidingsgewijs (het makkelijkste met een puntkam) door het haar om te kijken of je luis ziet. Ze zitten het liefst achter het oor of in de nek. Ze zijn zo groot als een sesamzaadje en kunnen een roodbruine of grijsblauwe kleur hebben. Je moet ook controleren op neten dit zijn de eitjes. Deze kleven aan het haar vast en zijn grijswit of doorzichtig van kleur. Ze zijn maar een millimeter groot en ze lijken op roos.

Hoofdluis loopt van hoofd op hoofd. Ze kunnen niet springen of via jassen overlopen. Iedereen kan ze krijgen en het is dan ook verstandig om de hele familie te controleren.

Hoe kom ik van hoofdluis af?

Het is al vervelend genoeg al die jeuk en het idee dat er beestjes op je hoofd zitten. De vraag die iedereen dan stelt is, hoe kom ik zo snel mogelijk vanaf? Het begint met het behandelen van je haar met een anti-luis shampoo. Je kunt de link gebruiken voor een perfecte shampoo die je eenmalig kunt gebruiken en dood alle luizen en neten. Daarna is het verstandig om het met een luizenkam goed uit te kammen.

Leave a Comment