Roos en schilfers! Wat kan je doen.

Hoofdhuidschilfers en roos.

Je bent netjes gekleed in een mooi zwart jurkje of jasje. Dan kijk je nog een keer in de spiegel en je ziet op je schouders witte schilfers liggen. Hoe vervelend is dat?! Toch komt het veel voor. Het is onschuldig maar natuurlijk wel erg vervelend. Het is zowel een probleem voor mannen als vrouwen. Waar je veel last van kan hebben is de jeuk. Elke keer als je krabt vallen er weer schilfers op je schouders.

schilfers en roos

Roos en schilfers zijn verschillend.

Schilfers zijn een gevolg van een droge hoofdhuid. Je talgklieren werken niet optimaal dus droogt je hoofdhuid uit. In de winter zit je lekker bij de verwarming en droogt de huid sneller uit. Dan heb je meer last van schilfers dan in de zomer. Je geniet meer van de buitenlucht en dat is beter voor de hoofdhuid.

Bij roos is de oorzaak anders. Normaal maakt de hoofdhuid nieuwe cellen aan en stoot ze af. Daar doet je lichaam ongeveer drie weken over. Als je last hebt van roos gaat dit proces sneller doordat je dan meer gist op je hoofdhuis hebt. Roos is niet besmettelijk maar geeft wel jeuk. Wat veroorzaakt nou die lelijke witte schilfers op je kleding? De gist en bijvoorbeeld stress is een oorzaak, ook slechte voeding en zeep kan een verkeerde invloed hebben. Om je haar goed te wassen is aan te raden om het goed in te masseren en heel goed uit te spoelen zodat er geen resten achterblijven die de huid kunnen irriteren.

Natuurlijk kies je bij roos en schilfers een goede anti roos shampoo die selenuimsulfide of zinkpyrithon bevat. Deze stoffen kunnen de snelle aanmaak van huidcellen stoppen waardoor je minder schilfers produceert. De meeste roos is prima te behandelen en je kunt je dan weer netjes in je zwarte jurkje of jasje hijsen. Met het vertrouwen dat het zwart blijft. Er zijn wel een paar gevallen wanneer je naar een arts zou moeten gaan. ontstoken los gekrabde huid is een voorbeeld. Of als roos samengaat met haar uitval.

Wat kun je gebruiken als shampoo! Hier een paar tips voor zowel mannen als vrouwen.

Goldwell scalp specialist anti-dandruff shampoo en de Goldwell dualsenses for men anti-dandruff

bestel hier

Swarzkopf bc bonacure scalp genisis anti-dandruff shampoo of de Swarzkopf 3d men anti-dandruff shampoo

bestel hier

Leave a Comment