Wat kan je doen tegen vet haar?

Wat kun je doen tegen vet haar?

Iedereen heeft er wel eens last van. Vet haar. Maar hoe komt het en wat kun je doen tegen vet haar? Heeft het met leeftijd te maken of met hygiëne? Op deze vragen zal ik verder ingaan.

Waar komt vet haar vandaan?

Bij ieder haar zit een talgkliertje. Deze produceren talg om de hoofdhuid te beschermen tegen bacteriën. Als de talgklieren teveel talg gaan produceren blijft er een vettig laagje op de hoofdhuid zitten. Dit glimt en kan vette lokken veroorzaken. Ook kan je vettige roos krijgen.

Wat is de oorzaak van vet haar?

Er zijn verschillende oorzaken die vet haar als gevolg hebben, bijvoorbeeld stress, ongezond eten of hormonale veranderingen zoals zwangerschap of pubertijd. Verkeerde haarverzorging of verkeerd gebruik kan ook een oorzaak zijn.

Wat kun je doen tegen vet haar?

Wat is nu het beste wat je kunt doen als je haar vet is. Het liefst wil je het zo snel mogelijk weg hebben. Je denkt dat je niet schoon bent en wil het haar zo snel mogelijk wassen maar is dat de oplossing? Het wassen van je haar bevorderd de talgproductie en is dus niet goed tegen vet haar. Was je haar niet zo vaak (probeer 1 of 2 keer per week) en probeer ook niet teveel shampoo te gebruiken. Gebruik hiervoor een shampoo afgesteld op vet haar.

Het is belangrijk om je hoofdhuid niet te masseren. Dit brengt immers de talgproductie op gang. Was je haar bij voorkeur op een lage temperatuur. Warmte stimuleert de talgproductie. Na het wassen is het het beste om het haar niet met de föhn te drogen. Dit is weer warmte en dat stimuleert. Spoel je shampoo en conditioner ook goed uit. Het is belangrijk dat er geen resten achterblijven. Ook is het verstandig om niet te veel met je handen in je haar te zitten. Zo verspreid je de talg door het haar. Je kunt ervoor kiezen om het haar vast te dragen. Doe dit ook als je gaat slapen zodat bij het woelen met je hoofd niet alle talg verspreid word. Het regelmatig verschonen van je kussensloop is ook een tip.

Hopelijk kun je hiermee aan de slag en zorg dat je goede producten gebruikt.

Leave a Comment