Groen haar en ketchup!

Is het echt waar dat je groen uitgeslagen haar weg kan krijgen met ketchup? Ja dat klopt. Ketchup bevat veel rood pigment en dat heft de groene kleur op. Het is natuurlijk beter om het te voorkomen en je te laten kleuren bij een salon. Er zijn 2 oorzaken die je haar een groene kleur kunnen geven. Licht haar donkerder kleuren en zwem of douche water.

Licht haar donkerder kleuren. Als je heel licht geblondeerd haar donkerder wilt verven moet je het haar eerst voorpigmenteren met een rood tint. dit is nodig omdat al het van natuur rode pigment uit je haar is geblondeerd. Doe je dit niet dan kan je haar dus groenig uitslaan. Wil je dus een kleurverandering laat je goed adviseren of laat het uitvoeren in de salon.

Zwem en douche water. Je ziet regelmatig in de zomer hele blonde koppies die na het zwemmen een groene gloed krijgen. Men denk trouwens vaak dat chloor de oorzaak is. De oorzaak is koperen leidingen waar het water doorheen stroomt. Er zitten resten koper in het water die een reactie met je haar aangaan. Dit kan ook voor komen in leidingen van je douche. Om dit te voorkomen kun je je haar beschermen met een badmuts. Ook kan je een conditioner met siliconen gebruiken om een laagje over je haar te leggen en het zo te beschermen.

Zelf oplossen met ketchup. Het beste is om het te laten kleuren door een professional. Mocht je een kleine correctie willen dan is ketchup zeker een oplossing. Bij een kleine correctie kun je het onder de douche een paar minuten laten inwerken. wil je een wat grotere correctie doen dan is het verstandig om het op droog haar op te brengen en het dan 20-30 min in te laten werken.

Leave a Comment