Zomer! Hoe bescherm ik mijn haar in de zomer?

De zomer is weer in aantocht. Heerlijk de zonnestralen op je huid. Op vakantie of gewoon in de achtertuin. Je beschermt je huid met zonnebrandcrème en je ogen met een zonnebril. Maar hoe bescherm je je haar in de zomer? En wat doet de zon met je haar?

hoe bescherm ik mijn haar in de zomer

In de zomer (eigenlijk door zon) groeit je haar sneller doordat warmte en zon zorgt voor meer aanmaak van vitamine D. Het kan zelfs zo zijn dat het in de zomer twee keer zo snel groeit. Ook je nagels groeien sneller. Dat is niet gek omdat zowel haar als nagels bestaan uit keratine. Maar hoe kun je je haar het beste beschermen tegen de zon ,chloor en zout.

Zon, chloor en zout, bescherm je haar in de zomer

Bijna iedereen is in de zomer wel eens te vinden op het strand. Heerlijk, maar voor je haar zijn hier bijna alle slechte invloeden aanwezig. Zie je jezelf al zitten met de wind door je haar en de warmte op je lijf. Dit is natuurlijk heel fijn maar het zorgt er ook voor dat je haar droger wordt. De zon kan ervoor zorgen dat je haar lichter wordt waardoor het dor aanvoelt. Als je dan afkoeling zoekt in de zee of in het zwembad komen de volgende factoren om de hoek kijken. Chloor, zout en zand.

Chloor is een stof die het haar droger maakt en zelfs verkleurd. Zo zie je wel eens een kleurverandering als je lichtblond haar hebt, dan zou het haar groen kunnen kleuren. Dit zou je kunnen oplossen met tomatenketchup. Even laten inwerken en uitspoelen. Zout en zon is ook een combinatie voor lichter wordend haar. Zorg er ook voor dat je niet te hard je haar af droogt. Zout en zand schuurt dan tegen het haar en beschadigd het dan. Ga lekker in de zon liggen en het droogt vanzelf. Het is wel verstandig om je haar te beschermen net als je huid.

Ben je na het zonnen thuis en wil je je haar wassen kun je bijvoorbeeld deze shampoo gebruiken.

Wella invigo sun aftersun cleansing shampoo

Deze shampoo reinigd het haar na het blootstellen aan zand en zout. Deze shampoo bevat vitamine E die beschermt tegen zon en vitamine B5 die het haar helpt met hydrateren. Het geeft ook een heerlijke zomerse geur. Zodat je nog na kan genieten van een zomerse dag. Hier is ook een conditioner van om het makkelijker door te kammen.

Als je lekker in de zon zit kun je je haar beschermen met bijvoorbeeld deze olie voor in je haar om je haar te beschermen…

Keune care sun shield oil

hoe bescherm ik mijn haar in de zomer
bestel hier

Deze olie spray je op je haar. Het beschermd door een dun laagje over je haar te leggen en het te beschermen tegen uv straling. Het laagje zorgt ervoor dat je haar niet uitdroogt.

Laat de zomer maar komen. Zorg goed voor je haar en huid!

Leave a Comment