Haartips tijdens het coronavirus!

Zit je ook met je handen in het haar? Je kunt wel naar de kapper maar misschien zit je in een risicogroep en wil je de stap nog niet zetten. Het is een rare situatie. Tot die tijd heb ik wel een aantal haartips die je tijdens het coronvirus kunt gebruiken om de tijd door te komen totdat je weer naar de kapper gaat .

haartips tijdens het coronavirus

Pony gedeelte knippen.

Heb je last van haar in je gezicht of wil je je pony knippen.Hier wat haartips tijdens het coronavirus. Een pony knippen kun je prima zelf maar let wel op een aantal punten. Zorg dat je haar is afgedeeld, pak alleen het gedeelte aan de voorkant dat je wilt knippen. Knip het haar niet gelijk kort maar doe het in stapjes zo voorkom je een te korte pony. Het is belangrijk dat je je haar niet te strak trek tijdens het knippen maar knip het in de natuurlijke valling. Het beste is om een scherpe schaar te gebruiken of een coupe schaar. Een coupe schaar is een schaar die niet bot afknipt maar gedeeltes zodat je een natuurlijke kniplijn krijgt. Ik zeg het nog maar eens, knip het niet te kort….

Heren knippen tijdens corona tijd.

haartips tijdens het coronavirus

Ook voor mannen heb ik wat haartips tijdens het coronavirus. Heb je wat langer en dikker haar dan is het mogelijk om het te verlichten en wat korter te maken. Dit kun je het beste doen met een coupe schaar. Deze schaar dunt uit. Als je meerdere keren op de zelfde plek knipt knipt hij alles eraf maar wel met een zachte lijn. Kam het haar in gedeeltes en knip de gedeeltes een voor een zodat je overzicht houdt tijdens het knippen. Er zijn natuurlijk ook mannen met heel kort haar. Je zou een tondeuse aan kunnen schaffen en alles eraf kunnen halen maar het kan ook anders. Werk met de opzetstukken en doe de zij en achterkant met een kort opzetstuk en doe de bovenkant met het grootste opzetstuk. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de randjes bij de oren te scheren. Kam het haar dan goed naar beneden en hou je oor met een hand naar beneden. Zo heb je goed overzicht waar je kunt knippen of scheren.

hoe knip ik een pony
Coupe schaar
bestel hier.

Wachten op de kapper.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te wachten tijdens de corona tijd tot je de kapper weer wilt bezoeken. Wees dan creatief met je haar en gebruik bijvoorbeeld leuke spelden om je haar uit je gezicht te houden. Of gel om het naar achter te stylen. Een pet of hoed kan ook een hoop verbergen;)

Blijf gezond! Samen krijgen we coronavirus onder controle.

Leave a Comment